Broden

Spelt-boekweitbrood



350 gr tarwebloem
100 gr speltbloem
50 gr boekweitmeel
300 ml water
50 gr gerst- en speltkorrels, 24 uur geweekt
Zonnebloempitten
Gist
Zout

Witte krentenbollen met kwark



400 gr tarwebloem
100 gr maismeel
1 el zachte roomboter
1 ei
2 el kwark
300 ml melk
Krenten, cranberry, rozijnen
Gist
Zout

Boter, ei, kwark, zout, gist en 100 ml melk mixen. Al knedend bloem/meel toevoegen, de vruchten en af en toe een beetje melk. Lang kneden. Rijzen, vormen, rijzen, bakken in 15-20 min op 200 graden.

Brood met rogge


300 gr tarwebloem
75 gr speltbloem
75 gr roggemeel
300 ml water
Gist
Zout

Quinoabrood



100 gr quinoa
100 gr spelt
300 gr tarwemeel
320 ml water
1 zakje gist
1 tl zout (gist en zout apart toevoegen)
1 el honing
evt zonnebloempitten

Mengen en kneden. 30 minuten laten rusten. Kneden, 45 minuten in de vorm laten rijzen. Oven voorverwarmen op 240 graden. Brood erin en naar 220 graden draaien. 30 minuten bakken. Op rooster laten afkoelen.

Boekweitbroodje

De middelste twee sneetjes zijn boekweitbrood

200 gr tarwebloem
100 gr boekweit
300 ml water
1/2 tl zout
5 gr instantgist

Mengen en kneden. Water er stapsgewijs bij gieten, want het deeg wordt erg nat! 30 minuten laten rusten in een bebloemde vorm. 45 minuten in een kleine, bebloemde vorm (500-gramsvorm) laten rijzen. Bakken in een voorverwarmde oven op 200 graden, 30 minuten. Brood meteen uit de vorm halen en af laten koelen op een rooster.


Boekweit-speltpannenkoeken


2 eieren
700 ml melk (ongezoete sojanelk)
50 gr boekweitmeel
100 gr speltmeel
100 gr tarwebloem
100 gr ontbijtspek
1/2 banaan (per pannenkoek)

Spek uitbakken, pannenkoekendeeg eroverheen. Op het laatst plakjes banaan meebakken. Serveren met karamel schenkstroop.

Maisbrood

300 gr bloem
(of 200 gr bloem en 100 gr tarwemeel)
200 gr maismeel
350 ml water
1/2 tl zout
7 gr gist
evt 20 gr zonnebloempitten en/of pompoenpitten

Mengen en kneden. 30 minuten laten rusten. Kneden, 45 minuten in de vorm laten rijzen. Oven voorverwarmen op 240 graden. Brood erin en naar 220 graden draaien. 30 minuten bakken. Op rooster laten afkoelen.


Roggeknip

200 gr bloem
200 gr spelt
200 gr roggebloem
50 gr geweekte spelt/rogge/tarwekorrels
350 ml water
1/2 tl zout
7 gr gist

Meng en kneden. 30 minuten laten rusten. Kneden, 45 minuten laten rijzen in een bebloemd broodmandje. Oven voorverwarmen op 240 gr. Met een schaar enkele knipjes in de breedte in de bovenkant van het brood maken. Oven terugdraaien naar 220 graden. Brood 30 minuten bakken. Op rooster laten afkoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso