dinsdag 2 oktober 2012

Pannetje veldertjes

Veldertjes, of ook wel velderwtjes genoemd, zijn jonge kapucijners. Als de kapucijners nog niet helemaal volgroeid zijn worden ze geoogst . Ze worden niet tot de peulvruchten gerekend, zoals de kapucijners, maar als groente beschouwd. De jonge kapucijners zijn zoeter en malser van smaak en zijn minder melig. Ze zijn voor een korte periode vers te koop, maar ook in diepvries of pot.



Kruid 300 gram gehakt met een peper mix (sinaasappel/citroen) van Fairtrade en bak het gehakt rul. Als je het steeds goed omroert, is boter om te bakken niet nodig en heb je genoeg aan het vet dat uit het gehakt komt. Doe er een teentje uitgeperste knoflook bij als het gehakt bijna gaar is. Snijd enkele stengels bleekselderij in plakjes en bak deze mee met het gehakt. Voeg een blikje tomatenpuree toe, 200 ml crème fraîche en een klein potje veldertjes. Breng op smaak met ketchup, sambal of mosterd, indien nodig.


Laat het geheel warm worden tot de bleekselderij gaar is. Serveer bijvoorbeeld met rijst, couscous of bulgur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso