vrijdag 12 oktober 2012

Mango-kokos lassi

Deze zogenaamde lassi is heerlijk bij een scherpe (Indiase) maaltijd, maar ook als verfrissend drankje in de zomer. Het beste kun je verse mango gebruiken, maar het kan eventueel ook met mango uit blik. Het sap kan dan ook nog gebruikt worden.


Snijd één mango in stukken. Giet 150 ml kokosmelk in een schaal en doe er de mango bij. Pureer de mango en voeg nog een flinke scheut gembersiroop toe. Bij mango uit blik kan er ook wat sap door gegoten worden. Maak de lassi wat dikker door er enige eetlepels yoghurt door te roeren, ongeveer 100 ml. Wat verse munt zorgt voor een nóg frisser drankje. Ideaal om hete pepers mee af te blussen. (Melk verzacht de pittige stof die de scherpte van de peper bepaalt.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso