dinsdag 23 oktober 2012

Rijst met tofugehakt

Bouillon is niet alleen een smakelijk extract dat veel gebruikt wordt voor soepen, sauzen en ragouts, maar ook een plaats in Wallonië, België. Het ligt in de Belgische provincie Luxemburg en is vooral bekend om Godfried van Bouillon, die er in de 11de eeuw na Christus zijn burcht had. In de lange geschiedenis van de stad is het een hertogdom geweest onder Frans en Luiks bestuur, en was het zelfs korte tijd een republiek alvorens het werd geannexeerd door Frankrijk.
Het woord bouillon komt van het Franse woord brouillir, wat koken betekent.

Niet op de foto, maar wel toegevoegd:
de halve winterpeen die over was van gisteren.
Was en snijd de paprika, een halve winterpeen en 2 stengels bleekselderij in stukjes. Kook ondertussen de rijst. Bak 200 gram tofugehakt in drie eetlepels hoisinsaus. Voeg knoflook, mais, 150 gram hüttenkäse toe en de fijngesneden groente. Laat een blokje bospaddenstoelenbouillon oplossen in het mengsel. Voeg daartoe enkele eetlepels water toe. Op smaak brengen met sambal.


Als de rijst klaar is kun je deze door het mengsel roeren of er los bij serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso