Een portobello paddenstoel is geen apart soort paddenstoel, maar een grote kastanjechampignon van 10cm of meer. Omdat hij zo groot is, wordt hij vaak gebruikt om te vullen of om op de barbecue te leggen. Een portobello is de helft van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente. Eet champignons niet rauw en niet in te grote hoeveelheden. Ze bevatten een gif dat zijn kracht verliest bij bereiding.
Champignons bevatten weinig calorieën, ze zijn vet- en cholesterolvrij en zoutarm. Ze kunnen echter niet als volwaardige vleesvervangers dienen, omdat ze minder ijzer bevatten dan vlees en het ijzer minder goed wordt opgenomen dan het ijzer dat in vlees zit. Daarnaast zijn de eiwitten anders van samenstelling dan in vlees. In combinatie met andere groente wordt dit echter weer goedgemaakt.
Verwijder de steel uit twee portobello's. Vul iedere hoed met stukjes geitenkaas. Snijd een halve courgette en een paprika in stukjes. Leg de paddenstoelen in een grote ovenschaal en leg er de groente omheen, samen met enkele tomaatjes. Druppel er wat olijfolie over en vlokken of rasp van grana pardano, of andere harde Italiaanse kaas. Zet 10 tot 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Portobello met geitenkaas en groente uit de oven. Hier geserveerd met een bolletje couscous, zelfgemaakte pesto en een halve avocado. |
Verdeel een handvol rucola en een paar blaadjes verse basilicum over de borden. Schep er de groente uit de oven overheen en de portobello. Serveer met couscous. Druppel wat truffelolie over het eten voor het serveren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.