Andijvie is een cichoreisoort, waar ook de witlof toe behoort. De bittere bladeren van de bladcichorei zijn eetbaar. In de negentiende eeuw werd de "bitterpeen" gekweekt in de streken rond Brussel. Vandaar de naam "Brussels lof" voor witlof. Ook andijvie heeft deze licht bittere smaak. Het kan gekookt of rauw gegeten worden. De lichte bladeren zijn minder bitter dan de groene en donkergroene, omdat die minder zonlicht gehad hebben. Andijvie bevat veel vitamine A, zelfs meer dan spinazie, vitamine K, vezels en foliumzuur.
Was en snij de andijvie, paprika en appel. Kook of roerbak de andijvie kort (2 min). Roer steeds goed door en laat de andijvie niet slap worden. Giet de andijvie af. De andijvie kan eventueel ook rauw door de stamppot. Maak de puree klaar. Voeg de andijvie, appel, paprika en 200 gram geraspte kaas toe. Kruid met flink wat kerrie en peper.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.