zaterdag 6 oktober 2012

Kokosschotel met Chinese kool

Klappermelk is het uitgeperste vruchtvlees van de kokosnoot plus het water. Het is een dikke, vloeibare witte vloeistof. De ingedikte vorm van klappermelk heet 'santen'. In de Aziatische keuken wordt santen vooral gebruikt in curries en sauzen. In de Westerse keuken wordt het vooral gebruikt in snoepgoed, gebak en ijs. De smaak van kokos is uitermate geschikt om hete gerechten milder te maken.


Snijd de knoflook, gember en rode peper in kleine stukjes. Bak ze kort in olie. Voeg wat klein gesneden Chinese kool, paprika en paksoi toe. Even meebakken. Laat 1/3 blok santen meesmelten. Roer 250 gram rivierkreeftstaartjes erdoor en schep alles in een ovenschaal. Klop drie eieren los met 100 ml kokosmelk en zwarte peper. Giet het eiermengsel over de groenten. Dek de schaal af met aardappelschijfjes. Zorg ervoor dat alle aardappelschijfjes goed in het eiermengsel liggen, anders worden ze niet goed gaar. Zet de schaal 20 minuten in de voorverwarmde oven (200 graden).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso