woensdag 31 oktober 2012

Wortelsoep met falafelballetjes

Falafel komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten. Het is typisch fast-food. De vegetarische balletjes zijn gemaakt van kikkererwten en/of tuinbonen en worden gefrituurd. Falafel kan dienen als hoofdgerecht of als voorgerecht. Als hoofdgerecht wordt het doorgaans geserveerd in een pitabroodje en als voorgerecht wordt het op een salade geserveerd. In Egypte verkoopt McDonald's de 'McFalafel'. 


Snijd vier teentjes knoflook, een rode peper en een rode ui fijn en fruit in een grote soeppan. Voeg 1 liter water, twee blokjes paddenstoelenbouillon en 4 tl kerriepoeder toe. Schil ondertussen twee aardappels en snijd ze in blokjes. Snijd twee grote winterpenen (1 kg) in blokjes. Laat de aardappel en wortel 5 minuten in de bouillon meekoken. Pureer tot soep. Snijd een venkel in kleine blokjes. Voeg de blokjes en wat van het loof toe aan de soep. Roer 100 gram geraspte pittige kaas en 200 ml crème fraîche erdoor.


Serveer de soep met gebakken falafelballetjes en kleine tomaatjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso