Italiaanse kruiden bestaan vaak uit een mengsel van kruiden met een wisselende samenstelling: oregano, tijm, basilicum, peterselie, salie, zwarte peper, laurier, paprikapoeder, majoraan of rozemarijn. De samenstelling verschilt per fabrikant. Indien een kant-en-klaar mengsel niet voorhanden is voldoet een combinatie van oregano, tijm en basilicum ook prima.
Kook macaroni voor twee personen. Snijd en fruit een halve rode ui en 2 teentjes knoflook. Snijd een halve courgette, een halve paprika en bak deze kort mee. Voeg 100 gram gezeefde tomaten toe en 100 ml crème fraîche. Kruid met 2 tl italiaanse kruiden. Roer een blikje krabvlees door het mengsel, enkele zwarte olijven, 2 el kappertjes en een blikje klein gesneden artisjokharten. Meng de gare macaroni door de saus en schep alles daarna in een grote ovenschaal. Strooi er paneermeel en geraspte kaas over. Zet 30 minuten in de oven op 200 graden totdat de kaas gesmolten is.
Van het recept van gisteren had ik nog bleekselderij over, dat heb ik er ook nog gedeeltelijk doorgedaan. De smaak van de krab gaat een beetje verloren tussen de vele andere smaken. Daarom kan ook gekozen worden om tonijn te gebruiken, die wat voller van smaak is.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.