Bij dit gerecht past Japanse pruimenwijn uit de toko goed. Pruimenwijn (merk 'Gekkeikan') is een Californische witte wijn gemengd met een extract van Japanse rode pruimen en caramel. De alcohol komt uit de gefermenteerde pruim, suikers en rijst. Het bevat geen sulfiet of ander kunstmatige toevoegingen. Er zijn ook pruimenwijnen van groene, blauwe en rode pruimen. Pruimenwijn is van oorsprong een Chinese wijn, die gemaakt werd van pruimenbloesem en pruimen, toen heel zeldzaam.
Snijd een halve winterpeen, een halve courgette, een halve paprika, twee stengels bleekselderij in kleine stukjes en een batat in blokjes.
Wrijf twee zalmmoten in met de sojasaus en schep de rest van de saus door de groente. Doe de groenten in een ovenschaal, druppel een beetje olie erover en gaar het 30 minuten in de oven op 200 graden. Als de groenten bijna gaar zijn: bak de zalm in vijf minuten gaar in een koekenpan met deksel. Pas op voor het spetten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.