Romanesco of torentjesbloemkool dankt zijn naam aan de eerste beschrijving in het 16e-eeuwse Italië: 'broccolo romanesco', oftewel 'broccoli van Rome'. Romanesco is een mooi voorbeeld van een natuurlijke fractal. Ieder bloempje of torentje bestaat weer uit kleinere gelijkvormige bloempjes. Dit patroon herhaalt zich vele malen. Romanesco heeft een mildere smaak dan broccoli en bloemkool en is minder bitter. Het is rijk aan vitamine C en K.
Snijd de gerookte tempeh (te koop in de natuurwinkel) in blokjes. Bak ze in wat olie met knoflook en flink wat hoisinsaus. Snijd de oesterzwammen in stukjes. Voeg ze bij de tempeh. Wok in een andere pan de romanescoroosjes met een uitgeperst teentje knoflook in wok- of arachide olie. Kook ondertussen de mie. Voeg bij de tempeh een theelepel sambal en wat blaadjes selderij toe. Doe de romanescoroosjes bij de tempeh en laat het geheel nog enkele minuten stoven. Voeg eventueel extra hoisinsaus toe.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.