donderdag 11 oktober 2012

Prei-perenquiche

In dit gerecht heb ik conference peren gebruikt. Deze peren hebben een lang rijpingsproces en zijn daarom lang houdbaar. Ze smaken zoet en sappig en zijn uitstekend als handpeer. Bovendien kunnen ze zowel gegeten worden als ze net rijp zijn en nog hard, als wanneer ze aan het eind van hun rijping zijn en het vruchtvlees zacht en zoet van smaak is. Door deze ideale eigenschappen is de conference peer een van de meest geliefde handperen. 
Gebruik nog harde peren. De taart wordt anders te zacht; ze moeten nog overwegend groen van kleur zijn. Gele peren zijn te rijp en moeten direct gegeten worden. 


Verwarm de oven op 200 graden. Snipper en fruit twee teentjes knoflook. Klop vier eieren los met 250 ml slagroom. Voeg 100 gram geraspte kaas, 2 eetlepels oregano, 2 eetlepels mosterd, knoflook en peper toe. Snijd 1 flinke stronk prei in ringen en bak deze kort op. Schep 250 gram hollandse garnalen door de prei. Bedek een ovenschaal met plakjes bladerdeeg. Schil twee peren en leg de halve partjes om en om op de bodem van de ovenschaal. Verdeel de prei en garnalen erover en overgiet met het roommengsel. Bak de quiche 45 minuten op 200 graden. Controleer met een vork of de taart gaar is. Laat even afkoelen voor het serveren zodat de taart iets kan opstijven.



Let op: ik had enige moeite om de taart gaar te krijgen. In plaats van de verwachte dertig minuten had ik ruim 45 minuten nodig en toen was de taart nog niet stevig. Waarschijnlijk moeten de peren nog net niet rijp zijn om meegebakken te worden, zodat ze minder vocht afgeven. Bij mij waren ze al wat zacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso