zondag 30 september 2012

Kip korma

Kip korma is een traditioneel Noord-Indiaas gerecht. 'Korma' slaat in dit geval niet op de kip, maar op het type saus en betekent 'stoven'. De saus of curry wordt lang en op een laag vuur gestoofd met yoghurt, room, noten en kokosmelk. De belangrijkste kruiden die toegevoegd worden zijn koriander (ketoembar) en komijn (djinten). Er zijn natuurlijk honderden recepten voor korma. Het volgende recept is een betrekkelijk eenvoudige versie.


Rasp een stukje gemberwortel, snipper twee teentjes knoflook en snij een rode peper fijn. Bak deze kort in een pan. Doe er 200 ml crème fraîche, een blikje tomatenpuree, 100 gram santen en 100 ml room bij en laat de santen langzaam smelten tot een saus. Kruid ondertussen met een eetlepel kardemom, gemberpoeder, kerrie, kurkuma (geelwortel of koenjit) en twee eetlepels ketoembar, djinten en kokosrasp. Laat de saus goed doordringen van de kruiden. 

Bak de kipblokjes met peper en zout en roer ze door de saus. Serveer met in kurkuma gekookte rijst, (mango)chutney en pappadums.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso