Rode bieten worden zowel vers als gekookt verkocht. Verse rode bieten moeten ontdaan worden van het loof en de worteltjes. Boen ze onder stromend water goed schoon. Doe de bieten in een pan en zet ze net onder water. Kook ze tussen 40-60 minuten met drie laurierbladeren per kilo. Let op, ze koken snel over. Prik met een vorkje in de bieten om te controleren of ze al helemaal gaar zijn. Giet de bieten af en vul de pan met koud water zodat ze af kunnen koelen. Het vel is er nu zo af te pellen. Winterbieten moeten langer koken dan zomerbieten. Het kan handig zijn om de bieten een dag van te voren al te koken.
Kook 500 gram aardappelen net niet gaar. Snijd vier gekookte rode bieten in blokjes. Bak ze in een pan met 1 eetlepel honing, wat kerrie (garam massala), kardamom en selderij. Snijd de gekookte aardappelen in blokjes en bak ze mee met de bieten. Bak ondertussen in een andere pan de kip- of kalkoenreepjes. Voeg ze bij het bieten-aardappelmengsel. Haal het mengsel van het vuur en schep er vlak voor het opdienen een klein bakje (200 gram) Hüttenkäse door.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.