zaterdag 1 september 2012

Aardappelgroentefantasie

Mozzarella is een Italiaanse verse kaas die gemaakt wordt van koemelk of van buffelmelk. Buiten Italië komt vooral de mozzarella van koemelk voor. Deze heeft een licht gelige kleur door de in de koemelk aanwezige caroteen. De mozzarella di buffa wordt als een delicatesse beschouwd en is porseleinwit van kleur. Waarschijnlijk komt de naam 'mozzarella' van het werkwoord 'mozzare' dat 'afsnijden' betekent. Sommigen beweren dat het afkomt van het verkleinwoord van 'scammozza', dat 'zonder hemd' betekent, verwijzend naar de kaas die geen korst heeft. Een klassieke combinatie is 'caprese': mozzarella met tomaat en basilicum. Echt verse mozzarella moet dezelfde dag gegeten worden omdat zij niet langer bewaard kan worden dan 24 uur.

Nog zonder de rozemarijn 
Kook stevige aardappelen 15 minuten en snijd ze daarna in blokjes. Fruit de knoflook en bak de champignons in een pan. Snijd een paprika en een halve courgette in blokjes en wat lenteuitjes in ringetjes. Halveer de kleine mozzarellabolletjes. Klop 3 eieren samen met een pakje kookroom, peper en zout in een schaal. Meng met 100 gram geraspte Parmezaanse kaas en kleine tomaatjes. Voeg alles samen in een grote ovenschaal. 20 minuten in de oven op 190 graden.

De tomaatjes zijn gebakken nog zoeter en zachter van smaak
Voor diegenen die het vlees missen: je kunt (gekruid) rul gebakken gehakt door de groentenmix doen, of er nog apart vlees bij serveren. De groenten kunnen eenvoudig vervangen worden door andere groenten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso