Spanjaarden namen de eerste zoete aardappels mee uit Midden- en Zuid-Amerika naar het Verre Oosten, maar mogelijk was het gewas al veel eerder bekend in die contreien.
De zoete aardappels bevatten een hoge concentratie van complexe koolhydraten, wat het in de sportwereld tot een geliefd product maakt. Ze bevatten zeer veel calcium in een gunstige verhouding tot fosfor. Hierdoor vormen ze een waardevolle kalkbron voor mensen die zich moeten houden aan een melkvrij dieet. Daarnaast bevatten ze veel vezels en vitaminen, met een hoge concentratie bèta-caroteen, vitamine C en vitamine B6. Ze hebben daarmee een veel hogere voedingswaarde dan de gewone aardappel. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat zoete aardappels ook de aanmaak en afbraak van insuline positief beïnvloedt. De zoete aardappel wordt om al zijn goede eigenschappen wel gerekend tot de 'super food' groep.
Schil 1 zoete aardappel en 300 gram gewone aardappels en snijd ze in blokjes. Snipper de knoflook en de peper en bak ze kort voordat je de aardappels erbij doet. Bak de aardappels goudbruin, waarbij de gewone aardappels iets meer tijd nodig hebben dan de zoete. Was 500 gram spinazie en bak in een pan totdat de spinazie voldoende geslonken is. Klop twee eieren los met 250 ml room. Voeg 2 tl kaneelpoeder, 2 tl kardemompoeder en peper naar smaak toe.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.