De ingrediënten |
De in dit recept gebruikte hoeveelheden geven vrij veel teriyakisaus. Het overschot aan saus is echter uitstekend te gebruiken als marinade voor bijvoorbeeld tofu. (Zie het recept van morgen) De hoeveelheden voor de saus kunnen gehalveerd worden als de saus enkel voor dit gerecht gebruikt wordt.
Japanse toren |
Voor de teriyakisaus: Roer 150 ml japanse sojasaus, 50 gr suiker, 50 ml azijn, 50 ml mirin seasoning en 50 ml gembersiroop in een andere pan en laat de suiker oplossen. Proef de saus af en als deze voldoende naar smaak is kan deze samengevoegd worden met de zalm en de bonen.
Kook de woknoedels gaar. Leg de noedels op een bord en schep er de saus en zalm over. Garneer met geroosterd sesamzaad. Serveer eventeel met miso soep. De zalm kan ook vervangen worden door varkenshaas of runderreepjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.