De shiitake is een paddenstoel die van oorsprong uit Japan en China komt. De paddenstoel heeft een kruidige smaak en geur en is uitstekend geschikt als vleesvervanger, omdat hij rijk is aan proteïne en vitamine B12. Daarnaast wordt hij in de traditionele Chinese geneeskunst gebruikt om zijn cholesterolverlagende werking en weerstandsverhogende eigenschappen. De shiitake groeit in het bos, op harde houtsoorten, zoals de eik en beuk.
Bedek de bodem en wanden van een vuurvaste schaal met uitgerolde plakjes bladerdeeg. Snijd de shiitake in grove stukken en de knoflook in stukjes en bak deze in een pan. Voeg na enkele minuten de tomaatjes toe. Maak een mengsel van de drie eieren (1 ei per persoon, plus 1 extra ei), drie grote eetlepels kwark en eventueel wat kook- of slagroom. Voeg peper en zout toe en selderij, indien voorhanden. Beleg de schaal met de rucola en het paddenstoelenmengsel. Overgiet met de eieren en bestrooi met 100 gram oude kaas.
Zet 20 minuten in de oven op 200 graden. Laat de taart enige minuten stevig worden buiten de oven, alvorens op te scheppen.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
-
Veldertjes, of ook wel velderwtjes genoemd, zijn jonge kapucijners. Als de kapucijners nog niet helemaal volgroeid zijn worden ze geoogst ....
-
Dit is weliswaar geen zelfverzonnen recept, maar het is een gerecht dat ik graag maak. Het beste resultaat krijg je met nieuwe aardappels, ...
-
Verwarm de oven op 200 graden. Beboter een ovenschaal en bedek hem met bladerdeeg. Klop 4 eieren los met 250 ml room. Kruid met 2 tl karde...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.