dinsdag 18 september 2012

Rucolataart

De shiitake is een paddenstoel die van oorsprong uit Japan en China komt. De paddenstoel heeft een kruidige smaak en geur en is uitstekend geschikt als vleesvervanger, omdat hij rijk is aan proteïne en vitamine B12. Daarnaast wordt hij in de traditionele Chinese geneeskunst gebruikt om zijn cholesterolverlagende werking en weerstandsverhogende eigenschappen. De shiitake groeit in het bos, op harde houtsoorten, zoals de eik en beuk.


Bedek de bodem en wanden van een vuurvaste schaal met uitgerolde plakjes bladerdeeg. Snijd de shiitake in grove stukken en de knoflook in stukjes en bak deze in een pan. Voeg na enkele minuten de tomaatjes toe. Maak een mengsel van de drie eieren (1 ei per persoon, plus 1 extra ei), drie grote eetlepels kwark en eventueel wat kook- of slagroom. Voeg peper en zout toe en selderij, indien voorhanden. Beleg de schaal met de rucola en het paddenstoelenmengsel. Overgiet met de eieren en bestrooi met 100 gram oude kaas.


Zet 20 minuten in de oven op 200 graden. Laat de taart enige minuten stevig worden buiten de oven, alvorens op te scheppen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso