Rechtsonder de notenmassa voor het bakken |
Hak 100 gram gemengde noten grof. Voeg 1 ei en twee eetlepels bloem toe. Nipper een ui en een teentje knoflook en fruit kort. Roer door het notenmengsel 1 eetlepel mosterd, 100 ml room of yoghurt, een scheutje soja en de ui en knoflook. Meng het tot een natte massa. Als het mengsel te plakkerig is, kun je een beetje bloem toevoegen. Als het te droog is, nog een scheutje wijn, room of wat ook voorhanden is.
Draai zes kleine burgers. Maak ze niet te dik zodat de binnenkant ook goed gaar kan worden. Bak de burgers 3 minuten in hete olie aan beide zijden. Blijf er wel bij om aanbranden te voorkomen.
Dit mengsel levert ongeveer zes burgers op, genoeg voor drie personen. Serveer er wat rozijnen bij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.