Van hanenstaart tot Maya-drank: aan het ontstaan van het woord cocktail zijn vele studies gewijd en op het internet is een gamma aan verschillende verklaringen te vinden. Geen ervan is echter ooit met zekerheid vastgesteld. De eerste cocktails dateren uit de vroeg negentiende eeuw. Tijdens de drooglegging in de Verenigde Staten waren cocktails vooral erg populair, omdat de zelfgestookte dranken vaak niet smaakten. Ze werden gemengd met andere dranken en zo op smaak gebracht.
|
De ingrediënten in 'delen' |
In dit recept geef ik de hoeveelheden voor één cocktail. Het is namelijk gebruikelijk om de dranken per glas te mixen. Je hebt een shaker nodig, ijsblokjes, cranberrysiroop (bijv. Rose's), sinaasappelsap en ginger ale. Voor de alcoholische versie kun je wodka of witte rum gebruiken. De cocktail wordt geserveerd in een groot glas met veel ijs. Eventueel kun je voor de cranberrysiroop ook grenadinesiroop gebruiken, uiteraard met een wat andere smaak tot gevolg.
|
Working Nine Till Five |
Meng 2 delen (20cl) cranberrysiroop en 4 delen sinaasappelsap met veel ijs in een shaker. Meng er nog 2 delen wodka of rum door als je de alcoholische versie wil. Giet het een hoog glas en vul af met ginger ale (ongeveer 6 delen). Decoreer de cocktail met kleurige rietjes en een schijfje sinaasappel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.