vrijdag 14 september 2012

Mascarpone muffins met chocola

700 gram bloem
1 zakje bakpoeder
150 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
2 druppels vanille-essence
120 gram zachte boter
250 ml melk
500 gram mascarpone of roomkaas
2 eieren
150 gram chocoladebrokken
Schil van 1 sinaasappel


Roer de mascarpone, boter en melk door elkaar. Voeg de eieren toe, de sinaasappelrasp en de vanille-essence. Meng in een andere schaal de bloem, suiker en bakpoeder. Doe het bloemmengsel bij de mascarpone. Niet te veel mixen! Schep de chocolade er voorzichtig doorheen. Vul de cupcakevormpjes met behulp van een ijsbolletjes schep 3/4 vol. Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius.


Probeer ook met witte chocoladebrokken en gedroogde cranberry's. Let op dat witte chocola veel zoeter is. Gebruik dan minder suiker in het deeg of minder chocola! Het recept is voor 24 muffins.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso