maandag 3 september 2012

Tofu nasi

Tofu (Japans) of tahoe (Indonesisch) is een eiwitrijk sojaproduct. Het is soort kaas, gemaakt van gestremde sojamelk. Het heeft een zachte structuur die te vergelijken is met een gekookt ei. De smaak is neutraal te noemen en daarom wordt tofu vaak eerst gemarineerd. Voor dit recept heb ik de tofu 24 uur laten marineren in de teriyakisaus van het recept van gisteren.


Over het algemeen bevat tofu veel gezonde ingrediënten, maar een meer dan gemiddelde consumptie wordt afgeraden, omdat het ook tot bijvoorbeeld geheugenverlies kan leiden.

De tofu in de marinade van gisteren
Wok een handjevol boontjes met kleingesneden rode peper in (arachide) olie knapperig. Rasp een beetje gember en doe deze in de pan. Voeg er de blokjes tofu - met de marinade - aan toe en bak het mee. Giet er een scheutje kokosmelk bij. Mini-maisjes samen met de rijst erdoorheen scheppen. De taugé met kokend water afgieten en op het laatst toevoegen aan de schotel.

Dampende nasi

1 opmerking:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso