donderdag 6 september 2012

Aardappelgehaktschotel

Feta is een Griekse schapen- en geitenkaas. Het is een witte kaas en wordt veel gebruikt in de Griekse keuken. Andere geitenkazen mogen geen feta heten, omdat de benaming 'feta' beschermd is. Als de kaas niet in Griekenland geproduceerd is, is het geen feta. Er bestaat dus officieel geen Deense feta, al is de receptuur nog zo eender. Voor dit recept is zowel echte feta als 'gewone' geitenkaas geschikt. De lekkerste en goedkoopste haal ik zelf altijd bij de lokale Turkse winkel. En dan vooral niet om feta vragen! :-)

De ui kwam er pas later bij
Kruid 250 gram rundergehakt met flink wat kerrie en zwarte peper. Snijd een courgette in blokjes en snipper een ui. Bak het gehakt rul, samen met de ui en de courgette. Klop in een aparte kom twee eieren los en roer hier 250 gram kwark, 100 ml room en wat peper door. Leg 400 gram kant-en-klare aardappelschijfjes in een ovenschaal en kruimel er 200 gram geitenkaas overheen. Schep het gehaktmengsel er bovenop. Bedek de ingrediënten ten slotte goed en gelijkmatig met de room. Zet het 30 minuten op 190 graden in de oven. 

Ditmaal een portie voor drie
(niet in het recept!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso