dinsdag 4 september 2012

Kerriekalkoen met couscous

Couscous is een graangerecht uit Noord-Afrika, gemaakt van gemalen durumtarwe. De naam couscous wordt zowel gebruikt voor het ingrediënt als voor het hele gerecht. Het dankt zijn naam aan het Berberse woord 'seksu', wat later in het Arabisch 'kuskus' werd. Couscous wordt traditioneel gemaakt door water met een beetje zout te sprenkelen in een kom met meel. De meel wordt met de vingers geroerd en zo ontstaan kleine stukjes deeg. Door dat fijn te malen met de handen en te zeven krijg je korrels van ongeveer gelijke grootte.

Zonder dressing
Snijd de kalkoenfilet in dobbelsteentjes en bak deze met veel garam masala (of kerrie) en knoflook goed gaar. Zet het vuur uit en laat het afkoelen. Rooster, grill of bak minitomaatjes met knoflook totdat het velletje openbarst. Laat couscous is ruim kokend water wellen in een schaal totdat al het water opgenomen is, of maak de couscous klaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd twee avocado's in blokjes.

Couscousbakjesvoer
Maak in een grote schaal ondertussen de saus:
Meng een bekertje crème fraîche met 3 eetlepels gembersiroop, 2 eetlepels limoensap en wat zwarte peper. Vervang eventueel de helft van de crème fraîche door kwark. Roer alles goed door elkaar. Voeg nu een zak gemengde sla, de couscous, gehakte selderijblaadjes, blanke rozijnen, avocado en kalkoen toe. Meng de salade en serveer ze lauwwarm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso