Couscous is een graangerecht uit Noord-Afrika, gemaakt van gemalen durumtarwe. De naam couscous wordt zowel gebruikt voor het ingrediënt als voor het hele gerecht. Het dankt zijn naam aan het Berberse woord 'seksu', wat later in het Arabisch 'kuskus' werd. Couscous wordt traditioneel gemaakt door water met een beetje zout te sprenkelen in een kom met meel. De meel wordt met de vingers geroerd en zo ontstaan kleine stukjes deeg. Door dat fijn te malen met de handen en te zeven krijg je korrels van ongeveer gelijke grootte.
Zonder dressing |
Couscousbakjesvoer |
Meng een bekertje crème fraîche met 3 eetlepels gembersiroop, 2 eetlepels limoensap en wat zwarte peper. Vervang eventueel de helft van de crème fraîche door kwark. Roer alles goed door elkaar. Voeg nu een zak gemengde sla, de couscous, gehakte selderijblaadjes, blanke rozijnen, avocado en kalkoen toe. Meng de salade en serveer ze lauwwarm.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.