Venkel is een typische zomergroente. Hoewel het een knolvorm heeft, is het geen knolgewas. Venkel is de bolvormige verdikking aan de onderkant van de steel van de venkelplant, een kruid dat wel tot een meter hoog kan worden. Venkel smaakt naar anijs. De oude Romeinen vonden dat venkel sterk naar hooi rook; ze noemden het dan ook 'foenum', wat 'hooi' betekent. In de middeleeuwen werd venkel gebruikt om zijn geneeskrachtige werking. In die tijd werd venkel ook erg geschikt geacht voor het uitdrijven van de duivel, heksen en boze geesten. Venkel bevat weinig calorieën, is vetvrij en rijk aan mineralen.
Peren uit de supermarkt zijn meestal nog niet rijp genoeg als je ze koopt. Laat ze 1 of 2 dagen liggen alvorens ze te verwerken of voeg een eetlepel gembersaus of honing toe aan het gerecht om het geheel wat zoeter te maken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.