Gebakken aardappels kennen we allemaal. De restjes van de vorige dag opbakken of krieltjes van een goudgeel jasje voorzien heeft iedereen wel eens gedaan. De lekkerste versie vind ik zelf altijd nog "opa's aardappelen". Zelfs als er geen groente of vlees bij zit, zijn ze zeker zo smakelijk als friet!
Schaaf heel dunne plakjes van (vastkokende) rauwe aardappels. Nieuwe aardappels hoeven niet eerst geschild te worden. Het schaven gaat het gemakkelijkst met een keukenmachine, maar met een gewone keukenrasp kan het ook. Let vooral goed op dat je niet in je vingers snijdt! Schil en snijd meer aardappels dan je normaal gesproken zou doen.
Smelt veel boter in de pan en doe de aardappels in de pan. Voor twee personen heb ik twee pannen nodig, omdat de aardappels gedurende het bakken danig in volume afnemen. Uiteindelijk kan alles bij elkaar in één pan. Bak de aardappels in ongeveer twintig minuten goudgeel en gaar. Blijf er wel bij en schep ze steeds goed om. Het is normaal dat sommige aardappels aan elkaar blijven plakken. Deze worden toch wel gewoon gaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.