vrijdag 31 augustus 2012

Frisse kokosgarnalen

Van het recept van gisteren was nog wat koriander over en dat gaf mij het idee om nog eens een aziatisch getint gerecht te maken. Ditmaal op basis van garnalen en citroengras, of sereh. Sereh heeft een milde, fris kruidige citroensmaak. Het wordt niet rauw gegeten, maar meegekookt of gestoofd en verwijderd voor consumptie. Van vers citroengras worden de top, het kontje en het buitenste blad verwijderd. Kneus het lichtjes zodat het makkelijker zijn smaak af kan geven. Als je niet aan sereh of citroengraspoeder kunt komen gebruik dan citroenmelisse of citroenrasp; citroensap is veel te zuur.

De voorbereiding
Fruit knoflook en verse gember in een pan en voeg 100 gram santen, een flinke scheut sojasaus, sambal en 50 ml kokosmelk toe. Leg een gekneusde serehstengel in de saus, voeg de paprikastukjes en champignonplakjes toe en bak 250 gram garnalen mee. Rasp een halve limoen en roer de rasp met wat limoensap erdoor. Laat de saus enkele minuten zachtjes koken, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Voeg tegen het einde de koriander toe en haal de sereh er weer uit.

In het zonnetje gezet
Snijd de broccoli in roosjes. Wok de broccoli in boemboe sajoer volgens de verpakking. Serveer met mie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso