dinsdag 28 augustus 2012

Zalm met boekweit

Boekweit vind je bijna alleen nog maar in de natuurwinkel. Het is geen graan, maar een plant uit de duizendknoopfamilie. Het kan echter goed als vervanger van graanproducten gebruikt worden in gerechten, te meer omdat het geen gluten bevat. Vanwege de wat nootachtige smaak en het stempel 'ouderwets' is het misschien nu niet meer zo in trek als voorheen, maar als het niet bevalt is het in dit gerecht eenvoudig te vervangen door bijvoorbeeld rijst, pasta of couscous.

De kleurrijke gegrilde tomaatjes geven een zoete smaak

Kook per persoon ongeveer 150 gram boekweit volgens de verpakking. Grill kleine tomaatjes enkele minuten onder een hete grill. Snijd een halve rode paprika in stukjes. Snijd 100 gram champignons in plakjes en bak ze samen met grove stukjes zalm (ongeveer 300 gram) kort in een pan. Meng in een schaal drie eetlepels pesto met drie grote eetlepels kwark. Voeg de lauwe ingrediënten bij elkaar en voeg op het laatst een handvol rucola toe.

Het recept is voor twee personen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso