woensdag 29 augustus 2012

Tortellini met gemberspinazie

Spinazie staat bekend om zijn verhoogd ijzergehalte. Lange tijd dacht men echter dat er meer ijzer in zat dan in werkelijkheid het geval is. Nader onderzoek in 1937 leerde dat het ijzergehalte tien keer zo laag is als werd aangenomen. Toch was het een wondermiddel voor Popeye, die zich er keer op keer mee uit de problemen wist te helpen.

Dit snelle recept kun je zowel warm als lauw serveren. Voor de tortellini heb ik een spinazie/kaas-vulling gekozen.
Warm en koud te genieten

Bak 300 gram (wilde) spinazie kort in een wok, met knoflook en fijngesneden verse gember. De spinaziesaus krijgt zijn smaak van deze gember, dus wees niet te zuinig. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet. Snijd ondertussen een puntpaprika in stukjes. Kook een portie verse tortellini. Meng de paprika en de spinazie met een bakje ricotta. Breng op smaak met zout en peper. Als je de saus warm wil hebben, kun je hem opwarmen in een pan of in de oven, maar lauw laten kan ook heel goed. Schep de tortellini op een bord en serveer er de saus bij. Bestrooi met pijnboompitten.

Het gerecht is voor twee personen.

1 opmerking:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso