250 gr champignons
100 gr oesterzwammen
100 gr gerookte zalm
2 el gedroogde kervel
2 blokjes paddenstoelenbouillon
3/4 l water
0,3 l witte wijn
2,5 dl room
bosuitjes
knoflook
zwarte peper
Maak een halve liter bouillon van het water en de bouillonblokjes. Smelt 50 gr boter en roer er één voor één 1 el bloem door totdat de bloem helemaal is opgenomen. Roer de bouillon langzaam door de bloem-botersaus. Roer de saus goed door zodat er geen klontjes in komen. Was en snijd de paddenstoelen, Snijd 2 teentjes knoflook en 3 stengels bosui. Bak dit voorzichtig in olijfolie totdat de paddenstoelen bijna gaar zijn. Kruid met kervel en peper. Roer de bouillon, witte wijn en de room erdoor. Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes en voeg op het laatste moment toe. Knijp eventueel vlak voor het opdienen nog een teentje knoflook uit en roer door de soep, .
Tip: voeg 100 gr verse doperwten toe.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
-
Veldertjes, of ook wel velderwtjes genoemd, zijn jonge kapucijners. Als de kapucijners nog niet helemaal volgroeid zijn worden ze geoogst ....
-
Dit is weliswaar geen zelfverzonnen recept, maar het is een gerecht dat ik graag maak. Het beste resultaat krijg je met nieuwe aardappels, ...
-
Verwarm de oven op 200 graden. Beboter een ovenschaal en bedek hem met bladerdeeg. Klop 4 eieren los met 250 ml room. Kruid met 2 tl karde...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.