zondag 12 juli 2015

Gebonden paddenstoelensoep met gerookte zalm

250 gr champignons
100 gr oesterzwammen
100 gr gerookte zalm
2 el gedroogde kervel
2 blokjes paddenstoelenbouillon
3/4 l water
0,3 l witte wijn
2,5 dl room
bosuitjes
knoflook
zwarte peper

Maak een halve liter bouillon van het water en de bouillonblokjes. Smelt 50 gr boter en roer er één voor één 1 el bloem door totdat de bloem helemaal is opgenomen. Roer de bouillon langzaam door de bloem-botersaus. Roer de saus goed door zodat er geen klontjes in komen. Was en snijd de paddenstoelen, Snijd 2 teentjes knoflook en 3 stengels bosui. Bak dit voorzichtig in olijfolie totdat de paddenstoelen bijna gaar zijn. Kruid met kervel en peper. Roer de bouillon, witte wijn en de room erdoor. Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes en voeg op het laatste moment toe. Knijp eventueel vlak voor het opdienen nog een teentje knoflook uit en roer door de soep, .
Tip: voeg 100 gr verse doperwten toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso