De cranberrysaus kun je zelf maken door cranberry's met een heel klein beetje water en wat suiker te koken. Er moet aardig wat suiker bij, maar de saus mag nog best een beetje zuur zijn. De saus die over is kan heel goed ingevroren worden. In plaats van cranberrysaus kan ook appelmoes of stukjes appel gebruikt worden. Een beetje kaneel en nootmuskaat door de stamppot zal dan nog meer smaak geven.
zaterdag 9 januari 2016
Stamppot van spruitjes met blauwe kaas en gember
Maak 500 gr spruitjes schoon en kook ze twee minuten. Snipper 4 cm gember. Giet de spruitjes af en wok ze met de gemberstukjes gaar in olijfolie. Kruid met wat peper. Roer een potje cranberrymoes of -compote (ong. 200 gr) door de spruitjes. Brokkel er 150 gr blauwe kaas door. Maak de puree voor de stamppot klaar en roer er de spruitjes door. Kruid naar smaak met nootmuskaat. Garneer met pijnboompitten of wat grofgehakte (hazel)noten.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
-
Veldertjes, of ook wel velderwtjes genoemd, zijn jonge kapucijners. Als de kapucijners nog niet helemaal volgroeid zijn worden ze geoogst ....
-
Dit is weliswaar geen zelfverzonnen recept, maar het is een gerecht dat ik graag maak. Het beste resultaat krijg je met nieuwe aardappels, ...
-
Verwarm de oven op 200 graden. Beboter een ovenschaal en bedek hem met bladerdeeg. Klop 4 eieren los met 250 ml room. Kruid met 2 tl karde...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.