zaterdag 9 januari 2016

Stamppot van spruitjes met blauwe kaas en gember

Maak 500 gr spruitjes schoon en kook ze twee minuten. Snipper 4 cm gember. Giet de spruitjes af en wok ze met de gemberstukjes gaar in olijfolie. Kruid met wat peper. Roer een potje cranberrymoes  of -compote (ong. 200 gr) door de spruitjes. Brokkel er 150 gr blauwe kaas door.  Maak de puree voor de stamppot klaar en roer er de spruitjes door. Kruid naar smaak met nootmuskaat. Garneer met pijnboompitten of wat grofgehakte (hazel)noten.


De cranberrysaus kun je zelf maken door cranberry's met een heel klein beetje water en wat suiker te koken. Er moet aardig wat suiker bij, maar de saus mag nog best een beetje zuur zijn. De saus die over is kan heel goed ingevroren worden. In plaats van cranberrysaus kan ook appelmoes of stukjes appel gebruikt worden. Een beetje kaneel en nootmuskaat door de stamppot zal dan nog meer smaak geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso