woensdag 31 juli 2013

Kip-kerrie met mango


Verhit twee eetlepels sesamolie in een wok. Bak 4 el garam masala (kerrie) in de olie. Snijd en fruit een halve rode peper, 1 rode ui en 3 teentjes knoflook erbij. Voeg de rest van de kruiden toe: 2 tl kurkuma, 2 tl koriander, 2 tl kardemom, 1 tl laos, 1 tl gemberpoeder. Snijd een gekookte kipfilet in stukken en bak het 2 minuten mee in de kruidenpasta. Roer het sap van een halve citroen, 120 ml room en 20 ml gembersiroop erdoor. Snijd 4-5 stengels paksoi in reepjes, inclusief het blad. Laat dit nog 5 minuten mee bakken.
Snijd een mango in stukken en roer deze op het laatst door de kipschotel. Serveer met rijst.


Zelf had ik geen djinten (komijn) meer, maar een theelepel djinten zou het geheel nog wat meer smaak geven. Ook verse gember zou nog goed passen, naar die was bij mij ook op. 
De kip die ik gebruikt heb is zogenaamde vegetarische kipfilet van de vegetarische slager.
Garam masala is een van de vele kerriemengsels die er bestaan. Met een goede kerrie is een gerecht meteen vele malen lekkerder dan met de standaardkerrie uit de supermarkt. Garam masala vind je bij de betere supermarkten, of in de toko.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso