zondag 29 mei 2016

Romige groene en witte aspergesoep

Schil 500 gr witte asperges. Snijd de onderste stukjes eraf. Leg een paar asperges opzij om straks als stukjes in de soep te kunnen doen. De overige asperges snijd je in stukjes van 1 cm, leg de topjes apart. Kook de aspergestukjes in 1 liter water met 1 bouillonblokje. Doe er twee laurierbladen en wat gekneusde piment bij. Laat de asperges ongeveer 10 minuten koken. Zeef de bouillon en spoel zo nodig de asperges schoon.
Smelt 100 gr boter. Vermeng met bloem en maak er een roux van. Gebruik daarvoor de bouillon om te verdunnen. Neem de reeds gekookte asperges en doe deze bij de soep. Maak de soep glad met een staafmixer. Voeg 100 ml witte wijn, 100 ml slagroom en 2 eierdooiers toe. Roer nog een keer goed door.
Kook de overige asperges in een aparte pan. De stukjes groene asperge en de topjes van de witte asperges voeg je twee minuten voor het eind toe. Giet af en gebruik het kookvocht om de soep zo nodig nog wat te verdunnen.
Maak de soep af met de rest van de asperges. Garneer met wat peterselie.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso