1 rode pompoen
500 gr kruimige aardappels
2 blokje groentebouillon
2 takjes verse oregano
100 gr gedroogde appelschijfjes
250 ml slagroom
1 tl kaneel
1 tl kardemom
1/2 tl kerrie
peper
zout
Schil de aardappelen en kook 15 minuten tot ze net niet gaar zijn. Snijd de pompoen met schil en al in blokjes. Maak van een liter water in een grote soeppan bouillon. Voeg tegelijkertijd de pompoen toe. Snijd de aardappels in kleinere blokjes en doe ze bij de pompoen. Kruid de soep met kaneel, kardemom en kerrie. Voeg de appelschijfjes toe en laat ze kort meekoken. Pureer de soep tot een gladde massa. Roer de slagroom erdoor. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout. Serveer met crème fraiche.
Variatie:
Snijd een aubergine in dunne plakken. Smeer beide kanten in met olijf
olie en rooster of grill ze 15 minuten aan beide kanten op een middelhoge stand in een oven of pan. Ze mogen een beetje verbrand eruit zien. Laat de aubergine drogen en serveer als groentechips bij de soep.
Als de aubergine niet knapperig is (vanwege een lagere temperatuur), pureer deze dan en roer door de soep.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
-
Veldertjes, of ook wel velderwtjes genoemd, zijn jonge kapucijners. Als de kapucijners nog niet helemaal volgroeid zijn worden ze geoogst ....
-
Dit is weliswaar geen zelfverzonnen recept, maar het is een gerecht dat ik graag maak. Het beste resultaat krijg je met nieuwe aardappels, ...
-
Verwarm de oven op 200 graden. Beboter een ovenschaal en bedek hem met bladerdeeg. Klop 4 eieren los met 250 ml room. Kruid met 2 tl karde...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.