250 gr boter
250 gr bloem
150 gr suiker
4 eieren
100 gr pure chocola
geraspte schil van 1 sinaasappel
scheutje sinaasappellikeur
1 el speculaaskruiden
sap van 1 limoen
50 gr amandelschaafsel
Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng de bloem, suiker, eieren en boter (kamertemperatuur) met een keukenmachine of mixer. Snijd of hak de chocola in kleine brokjes. Roer de chocola, schil van de sinaasappel, sap van de limoen en de kruiden door het beslag. Voeg naar smaak ongeveer 1 borrelglaasje likeur toe. Beboter een springvorm (28 cm) en verdeel het beslag over de vorm. Bestrooi de cake met amandelschaafsel. Bak de cake in 75 minuten gaar. Controleer met een vork of de cake gaar is. Als er nog een beetje deeg aan de vork blijft plakken, moet de cake nog wat langer in de oven.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
-
Veldertjes, of ook wel velderwtjes genoemd, zijn jonge kapucijners. Als de kapucijners nog niet helemaal volgroeid zijn worden ze geoogst ....
-
Dit is weliswaar geen zelfverzonnen recept, maar het is een gerecht dat ik graag maak. Het beste resultaat krijg je met nieuwe aardappels, ...
-
Verwarm de oven op 200 graden. Beboter een ovenschaal en bedek hem met bladerdeeg. Klop 4 eieren los met 250 ml room. Kruid met 2 tl karde...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.