vrijdag 25 oktober 2013

Sinaasappelchococake

250 gr boter
250 gr bloem
150 gr suiker
4 eieren
100 gr pure chocola
geraspte schil van 1 sinaasappel
scheutje sinaasappellikeur
1 el speculaaskruiden
sap van 1 limoen
50 gr amandelschaafsel


Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng de bloem, suiker, eieren en boter (kamertemperatuur) met een keukenmachine of mixer. Snijd of hak de chocola in kleine brokjes. Roer de chocola, schil van de sinaasappel, sap van de limoen en de kruiden door het beslag. Voeg naar smaak ongeveer 1 borrelglaasje likeur toe. Beboter een springvorm (28 cm) en verdeel het beslag over de vorm. Bestrooi de cake met amandelschaafsel. Bak de cake in 75 minuten gaar. Controleer met een vork of de cake gaar is. Als er nog een beetje deeg aan de vork blijft plakken, moet de cake nog wat langer in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso