maandag 21 oktober 2013

Tilapia in groene currysaus

Hak 4 teentjes knoflook, 1 groene peper, 5 cm galangawortel (verse laos) en 2 cm gember zeer fijn en bak kort in hete olie. Roer er 250 ml kokosmelk bij en laat zachtjes koken. Leg er ondertussen een gekneusde serehstengel in. Kruid verder met 1 tl djinten, 1 tl koriander en 1 dl koenjit. Leg twee stukjes tilapiafilet in de pan. Bak de vis in ongeveer 10 minuten gaar. Keer de vis na vijf minuten. Haal de sereh er voor het serveren uit.


Kook ondertussen de rijst gaar in water met 1 tl koenjit, voor de gele kleur. Snijd een stronk paksoi in reepjes en bak onder voortdurend roeren de groente gaar met knoflook en sesamzaadjes.
Serveer de vis met de rijst, saus en paksoi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso