Serveer de vis met de rijst, saus en paksoi.
maandag 21 oktober 2013
Tilapia in groene currysaus
Hak 4 teentjes knoflook, 1 groene peper, 5 cm galangawortel (verse laos) en 2 cm gember zeer fijn en bak kort in hete olie. Roer er 250 ml kokosmelk bij en laat zachtjes koken. Leg er ondertussen een gekneusde serehstengel in. Kruid verder met 1 tl djinten, 1 tl koriander en 1 dl koenjit. Leg twee stukjes tilapiafilet in de pan. Bak de vis in ongeveer 10 minuten gaar. Keer de vis na vijf minuten. Haal de sereh er voor het serveren uit.
Kook ondertussen de rijst gaar in water met 1 tl koenjit, voor de gele kleur. Snijd een stronk paksoi in reepjes en bak onder voortdurend roeren de groente gaar met knoflook en sesamzaadjes.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
-
Veldertjes, of ook wel velderwtjes genoemd, zijn jonge kapucijners. Als de kapucijners nog niet helemaal volgroeid zijn worden ze geoogst ....
-
Dit is weliswaar geen zelfverzonnen recept, maar het is een gerecht dat ik graag maak. Het beste resultaat krijg je met nieuwe aardappels, ...
-
Verwarm de oven op 200 graden. Beboter een ovenschaal en bedek hem met bladerdeeg. Klop 4 eieren los met 250 ml room. Kruid met 2 tl karde...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.