zaterdag 2 november 2013

Worteltjestaart

3 eieren
150 gr poedersuiker

50 ml agave- of gembersiroop
300 gr bloem
1 zakje vanillesuiker of vanille-essence
1 zakje bakpoeder
1 el kaneel
1 el kardemom
80 ml sinaasappelsap
1,5 dl zonnebloem- of maisolie
4 dl geraspte wortel (1 grote wortel)

Klop de eieren schuimig met de suiker. Meng de bloem, bakpoeder en kruiden. Schep het eiermengsel erdoor. Voeg de olie, siroop en 50 ml sinaasappelsap toe en roer de wortel erdoorheen. Houd een handjevol wortelrasp apart. Doe het deeg in een beboterde vorm.
Verwarm de oven tot 150 graden. Bak de cake in 55 minuten gaar.

Maak een glazuur van 200 gr (philadelphia) roomkaas, 100 gr gesmolten boter, 50 gr poedersuiker, 30 ml sinaasappelsap, 1 zakje vanillesuiker, een scheutje limoensap en een scheutje vanille-essence. Strijk het glazuur over de cake wanneer deze is afgekoeld. Garneer met kaneelpoeder of wat achtergehouden wortelrasp. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso