Vandaag is het feest van Sint Lucia, een heilige die zowel in Italië als Zweden nog steeds vereerd wordt. In Zweden wordt dat gevierd met Luciagezangen en gebak en ander eten waar saffraan in verwerkt is. Dit recept is hierdoor geïnspireerd.
Saffraan is overigens een zeer luxe kruid. Het is zeer arbeidsintensief om te kweken en heeft een hogere kiloprijs dan goud. De saffraandraadjes zijn de meeldraden van de saffraankrokus en worden met de hand geoogst en uit de bloem geplukt. Vaak wordt iets als saffraan aangeboden, maar is het niet meer dan gele kleurstof. Let dus op dat je echte saffraan gebruikt!
Wok 300 gr wilde spinazie met knoflook kort in de wok. Schep de spinazie uit de pan en laat het uitlekken in een vergiet. Verwarm 200 ml crème fraîche in een steelpannetje. Voeg enkele draadjes saffraan toe en laat onder voortdurend doorroeren zachtjes koken totdat de saus geurt en kleurt. Snijd de spinazie klein en knijp het laatste vocht eruit. Roer de spinazie door de saus en kruid met (citroen)peper.
Bak de pangasius met peper. Serveer de saus bij de vis en gebakken aardappeltjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.