dinsdag 17 december 2013

Risotto met saffraan en zalm

Snijd een venkel in kleine stukjes en bak deze in de boter. Los 2 blokjes groentebouillon op in 6 dl water. Voeg 200 gr risotto toe en 1 zakje saffraan. Kook de risotto steeds met een scheutje bouillon. Voeg pas meer bouillon toe als al het vocht is opgenomen. Als de risotto nog niet gaar is, kun je nog wat water toevoegen. Smelt 50 gr roomboter in de risotto en kruid ten slotte met 1 tl kardemon.
Klop 250 gr kwark romig. Roer er de schil en het sap van 1 limoen door. Snijd 80 gr gerookte zalmplakken in kleinere stukjes en doe deze ook door de kwark. Meng de kwark en risotto vlak voor het serveren. Verwarm het geheel nog even kort, maar laat het niet meer koken. Versier met groene takjes van de venkel en besprenkel met enkele druppels citroensap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso