Klop 250 gr kwark romig. Roer er de schil en het sap van 1 limoen door. Snijd 80 gr gerookte zalmplakken in kleinere stukjes en doe deze ook door de kwark. Meng de kwark en risotto vlak voor het serveren. Verwarm het geheel nog even kort, maar laat het niet meer koken. Versier met groene takjes van de venkel en besprenkel met enkele druppels citroensap.
dinsdag 17 december 2013
Risotto met saffraan en zalm
Snijd een venkel in kleine stukjes en bak deze in de boter. Los 2 blokjes groentebouillon op in 6 dl water. Voeg 200 gr risotto toe en 1 zakje saffraan. Kook de risotto steeds met een scheutje bouillon. Voeg pas meer bouillon toe als al het vocht is opgenomen. Als de risotto nog niet gaar is, kun je nog wat water toevoegen. Smelt 50 gr roomboter in de risotto en kruid ten slotte met 1 tl kardemon.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
-
Veldertjes, of ook wel velderwtjes genoemd, zijn jonge kapucijners. Als de kapucijners nog niet helemaal volgroeid zijn worden ze geoogst ....
-
Dit is weliswaar geen zelfverzonnen recept, maar het is een gerecht dat ik graag maak. Het beste resultaat krijg je met nieuwe aardappels, ...
-
Verwarm de oven op 200 graden. Beboter een ovenschaal en bedek hem met bladerdeeg. Klop 4 eieren los met 250 ml room. Kruid met 2 tl karde...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.