maandag 23 december 2013

Vegetarische "wildschotel"

Paarse spruiten zijn een nieuw product. Ze zijn niet alleen anders van kleur dan de gewone, groene spruiten, ze smaken ook anders. Ze zijn milder, zoeter en een beetje nootachtig van smaak. Bovendien zijn ze rijk aan antioxidanten. Voor dit recept heb ik paarse spruiten gebruikt. Het combineert goed met de zachte smaken van de oesterzwammen en de wat krachtigere smaak van de geitenkaas. Maar natuurlijk kan ook de gewone, groene spruit gebruikt worden. De smaak zal dan wat bitterder zijn.


Maak 250 gr (paarse) spruitjes schoon en wok ze in vijf minuten gaar met twee teentjes uitgeperste knoflook. Giet 100 ml donker bier erbij en laat het bier op hoog vuur inkoken, tot het meeste bier opgenomen is. Snijd 400 gr oesterzwammen in kleinere stukken, of een combinatie van oesterzwammen en kastanjechampignons. Bak de paddenstoelen mee met de spruitjes. Brokkel 100 gr zachte geitenkaas over het geheel. Serveer met puree en een eetlepel vossenbessen- of vijgenjam.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso