maandag 23 december 2013
Vegetarische "wildschotel"
Paarse spruiten zijn een nieuw product. Ze zijn niet alleen anders van kleur dan de gewone, groene spruiten, ze smaken ook anders. Ze zijn milder, zoeter en een beetje nootachtig van smaak. Bovendien zijn ze rijk aan antioxidanten. Voor dit recept heb ik paarse spruiten gebruikt. Het combineert goed met de zachte smaken van de oesterzwammen en de wat krachtigere smaak van de geitenkaas. Maar natuurlijk kan ook de gewone, groene spruit gebruikt worden. De smaak zal dan wat bitterder zijn.
Maak 250 gr (paarse) spruitjes schoon en wok ze in vijf minuten gaar met twee teentjes uitgeperste knoflook. Giet 100 ml donker bier erbij en laat het bier op hoog vuur inkoken, tot het meeste bier opgenomen is. Snijd 400 gr oesterzwammen in kleinere stukken, of een combinatie van oesterzwammen en kastanjechampignons. Bak de paddenstoelen mee met de spruitjes. Brokkel 100 gr zachte geitenkaas over het geheel. Serveer met puree en een eetlepel vossenbessen- of vijgenjam.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
-
Veldertjes, of ook wel velderwtjes genoemd, zijn jonge kapucijners. Als de kapucijners nog niet helemaal volgroeid zijn worden ze geoogst ....
-
Dit is weliswaar geen zelfverzonnen recept, maar het is een gerecht dat ik graag maak. Het beste resultaat krijg je met nieuwe aardappels, ...
-
Verwarm de oven op 200 graden. Beboter een ovenschaal en bedek hem met bladerdeeg. Klop 4 eieren los met 250 ml room. Kruid met 2 tl karde...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.