Kook 25 ml melk en laat afkoelen. Laat 1 tl gedroogde gist oplossen in de melk. Roer 1 el bloem erdoor en zet het afgedekt 30 minuten weg.
Meng 2 hele eieren en 2 eidooiers met 25 gr suiker en 1/2 tl zout. Roer het gistmengsel erdoor en voeg 200 gr bloem en 100 gr amandelmeel toe. Laat 30 minuten rijzen.
Smelt 50 gr witte chocola op laag vuur met een scheutje melk. Voeg 150 gr boter toe, 1 el abrikozenjam, 1 tl suiker en 2 tl kardemom. Roer het zachte mengsel door het deeg en laat het een uur afgedekt rusten. Naar smaak kunnen nog rozijnen, noten, chocola, sinaasappelschil en een scheutje rum toegevoegd worden.
Beboter een cakevorm en giet het deeg in de vorm. Rol een staaf amandelspijs van 3 cm doorsnee en duw deze diep in het deeg. Dek het spijs goed af met het beslag.
Verwarm de oven op 220 gr voor. Zet de cake in de oven en verlaag de temperatuur tot 200 gr. Bak in ongeveer 30 minuten gaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.