Voor de cake:
4 eieren
300 gr bloem
150 gr poedersuiker
1/4 tl baking soda (bicarbonaat)
sap van 1 citroen
120 ml gecondenseerde melk
100 gr pure chocola
1 zakje bakpoeder
2 bananen
Voor het glazuur:
120 ml gecondenseerde melk
50 gr boter
2 el rietsuiker
Verwarm de oven op 175 graden. Klop de eieren met de suiker schuimig en voeg bloem, bakpoeder, baking soda, citroensap en de gecondenseerde melk toe. Snijd de bananen in plakje en mix deze er in een keukenmachine doorheen. Eerst op een lage, dan op een hoge stand. Snijd de chocola in stukjes of krullen en schep deze door het deeg. Giet het beslag in een cakevorm. Bak de cake in ± 70 minuten gaar. Controleer met een vork of de cake gaar is.
Garneer de cake bijvoorbeeld met dit caramelglazuur: Verwarm onder voortdurend roeren de gecondenseerde melk en de suiker in een steelpannetje. Laat het niet aanbranden! Als de melk dikker is geworden en naar caramel smaakt, de boter er zachtjes doorheen laten smelten. Giet het glazuur over de afgekoelde cake.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
-
Dit is weliswaar geen zelfverzonnen recept, maar het is een gerecht dat ik graag maak. Het beste resultaat krijg je met nieuwe aardappels, ...
-
Veldertjes, of ook wel velderwtjes genoemd, zijn jonge kapucijners. Als de kapucijners nog niet helemaal volgroeid zijn worden ze geoogst ....
-
Verwarm de oven op 200 graden. Beboter een ovenschaal en bedek hem met bladerdeeg. Klop 4 eieren los met 250 ml room. Kruid met 2 tl karde...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.