vrijdag 7 maart 2014

Citroencake met citroenglazuur


3 eieren
150 ml maisolie
120 ml yoghurt
schil van 2 citroenen
sap van 3 citroenen
150 gram rietsuiker
2 el agavesiroop
2 el suikerstroop (of andere stroop)
200 gram amandelpoeder
150 gram rijstmeel
2 eetl. gebroken lijnzaadjes
1/4 theel. zuiveringszout (bicarbonaat)
1 zakje bakpoeder
olie, om cakevorm mee in te vetten

Citroenglazuur
sap van 1 citroen
evt. sap van 1 limoen
3 el poedersuiker

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in. 
Meng de eieren, maisolie, yoghurt, citroenschil en -sap goed door elkaar en voeg vervolgens de siroop toe. Meng in een andere kom de rietsuiker, amandelmeel, rijstmeel, lijnzaadjes, bakpoeder en zuiveringszout. Voeg de helft van het droge mengsel bij het eiermengsel en meng goed. Voeg de andere helft toe en roer goed door. Giet het in de cakevorm en bak de cake in 30 minuten gaar. Als de vork schoon is als je hem erin prikt, is de cake gaar.
Maak een glazuur van het citroensap en de poedersuiker. Prik wat gaatjes in de cake en bestrijk de cake met de glazuur en laat deze hard worden.
Vergis je niet: de cupcakejesvariant moet ook 30 minuten in de oven.

Omdat ik een koemelkallergie-geschikt alternatief wilde hebben, heb ik in plaats van gewone yoghurt vanille-sojayoghurt gebruikt. Het werd uitstekend. Het recept is nu dus koohydraatarm en koemelk-vrij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso