woensdag 12 maart 2014

Pittige kokosgarnalen met mango

Voor dit recept heb je veel pepertjes nodig. Houd je niet zo van scherpe gerechten, houd je dan verre van kleine en/of groene pepers. Over het algemeen geldt: hoe kleiner, hoe scherper en hoe rijper (richting rood), hoe milder de pepers. Voor een mildere smaak van dit gerecht kun je er dus voor kiezen om de groene peper geheel weg te laten. Daarnaast verzacht de kokosmelk de smaak van de peper. 

 

Snijd 2 teentjes knoflook fijne en 1 rode en 1 groene peper. Wok 300 gr gepelde jumbogarnalen met de helft van de knoflook en de helft van de rode peper kort gaar. Haal de garnalen uit de wokpan. Maak 100 gr sperzieboontjes schoon en snijd ze in kleinere stukjes. Giet 250 ml romige kokosmelk in de wokpan. Voeg 1 teentje knoflook en de andere helft van de rode peper toe. Kook de boontjes gaar in de saus en voeg ondertussen 2 tl laos, 2 tl koriander, 2 tl gemberpoeder en 2 el gembersiroop toe. Rasp de schil van 1 limoen, snijd enkele plakjes af en leg deze in de saus. Knijp de rest van de limoen een beetje uit boven de pan. Laat de saus enkele minuten inkoken. Voeg 230 gr bamboescheuten uit blik toe. Maak 1 verse mango schoon en snijd in blokjes. Roer de mango en de garnalen door de saus. Laat alles even kort warm worden. Serveer met noedels of rijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso