zondag 4 mei 2014

Lavendelcake met maanzaad

3 eieren
250 gr kwark
150 ml maisolie
50 gr custardpoeder
150 gr amandelpoeder
150 gr rijstemeel
150 gr rietsuiker
50 ml lavendelsiroop
1/2 tl bicarbonaat
1 zakje bakpoeder
50 gr geschaafde amandelen
50 gr maanzaad of maanzaadpasta


Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de eieren luchtig en voeg de kwark, olie, suiker en meel toe. Meng de overige ingrediënten erdoor, met uitzondering van de maanzaadpasta. Giet de helft van het deeg in een beboterde cakevorm. Spuit met een spuitzak de maanzaadpasta in de lengte over het midden van het beslag. Giet de rest van het beslag eroverheen. Bak de cake (en ook eventuele cupcakes) in 30-35 minuten gaar.

Lavendelsiroop wordt als koffie/cocktailsiroop verkocht. In plaats van de siroop kan ook 1 el fijngemalen verse of gedroogde lavendelbloemen gebruikt worden. Voeg dan 2 el stroop, bijv. agave, toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso