zondag 9 november 2014

Chocolade-bietencake

Bij een cake denk je niet snel aan bieten. Tegenwoordig is worteltjestaart een beetje bekender aan het worden, maar bij bieten kijken mensen nog steeds raar op. Toch zijn er genoeg recepten te vinden, zoals deze met chocola. Deze variant combineert verschillende recepten.
De aardse smaak van de bieten geeft een diepe smaak aan de chocola. De cake zal nog meer in de smaak vallen als je hem als chocoladecake aanprijst en niet als bietencake!

Verwarm de oven voor op 175 graden. Klop 2 eieren met 175 gr basterdsuiker en 2 el honing. Voeg 175 ml (mais)olie toe. Meng met 250 gr bloem, 2 tl bakpoeder, 3 el cacao, 1 el kaneel en 1 el kardemom. Maak 300 gr gekookte en geschilde bieten fijn in een keukenmachine of rasp ze. Voeg de bieten toe aan het cakedeeg. Schenk het cakedeeg in een cake- of brownievorm. Bestrooi eventueel met 1 el parelsuiker. Bak de cake 30-35 minuten. Serveer met poedersuiker of strijk er glazuur over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso