woensdag 19 november 2014

Koffiecacaocake

In deze cake komen twee passies samen: koffie en cacao. De hoeveelheid koffie geeft de cake extra pit. Serveer natuurlijk wel met verse koffie en eventueel nog een toefje slagroom.

150 gr boter
3 el cacao
2 st eieren
150 gr poedersuiker
2 el hele koffiebonen
1 zakje vanillesuiker
1 dl koude, sterke koffie
200 gr bloem
evt. 1 tl bakpoeder

Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt de boter in een pannetje. Voeg de cacao toe. Klop in een schaal de eieren met de poedersuiker luchtig; voeg hier het boter-cacaomengsel aan toe. Roer tot een glad beslag. Maal de koffiebonen in een vijzel (of in een koffiemolen). Voeg de gemalen koffiebonen, de vanillesuiker, de koffie, het bakpoeder en het meel toe aan het beslag.
Schep het beslag in een beboterde springvorm. Bak de cake 30-35 minuten. Laat de cake afkoelen.

Bestrijk eventueel met een glazuurlaag. Een eenvoudig glazuur is te maken door de volgende ingrediënten samen te voegen:

3 el kwark
1 zakje vanillesuiker
50 gr poedersuiker
2 tl gemalen koffie
50 gr gesmolten boter
1 el cacao
2 tl bloem of amandelmeel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso