In deze cake komen twee passies samen: koffie en cacao. De hoeveelheid koffie geeft de cake extra pit. Serveer natuurlijk wel met verse koffie en eventueel nog een toefje slagroom.
150 gr boter
3 el cacao
2 st eieren
150 gr poedersuiker
2 el hele koffiebonen
1 zakje vanillesuiker
1 dl koude, sterke koffie
200 gr bloem
evt. 1 tl bakpoeder
Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt de boter in een pannetje. Voeg de cacao toe. Klop in een schaal de eieren met de poedersuiker luchtig; voeg hier het boter-cacaomengsel aan toe. Roer tot een glad beslag. Maal de koffiebonen in een vijzel (of in een koffiemolen). Voeg de gemalen koffiebonen, de vanillesuiker, de koffie, het bakpoeder en het meel toe aan het beslag.
Schep het beslag in een beboterde springvorm. Bak de cake 30-35 minuten. Laat de cake afkoelen.
Bestrijk eventueel met een glazuurlaag. Een eenvoudig glazuur is te maken door de volgende ingrediënten samen te voegen:
3 el kwark
1 zakje vanillesuiker
50 gr poedersuiker
2 tl gemalen koffie
50 gr gesmolten boter
1 el cacao
2 tl bloem of amandelmeel
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
-
Veldertjes, of ook wel velderwtjes genoemd, zijn jonge kapucijners. Als de kapucijners nog niet helemaal volgroeid zijn worden ze geoogst ....
-
Dit is weliswaar geen zelfverzonnen recept, maar het is een gerecht dat ik graag maak. Het beste resultaat krijg je met nieuwe aardappels, ...
-
Verwarm de oven op 200 graden. Beboter een ovenschaal en bedek hem met bladerdeeg. Klop 4 eieren los met 250 ml room. Kruid met 2 tl karde...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.