maandag 23 maart 2015

Quiche met ham, prei en blauwe kaas

4 plakjes bladerdeeg
4-5 eieren
200 ml slagroom
150 gr blauwe kaas (bleu d'auvergne)
1 prei
1 rode paprika
100 gr hamreepjes
dille
zwarte peper
gedroogde chili

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi
de plakjes bladerdeeg. Klop ondertussen vier eieren (5 eieren voor 4 personen) los met de slagroom. Kruid het mengsel met verse dille, zwarte peper en een beetje gedroogde chili. Snijd een prei in ringen en een rode paprika in stukjes. Brokkel de blauwe kaas fijn. Bekleed de ovenschaal met de plakken bladerdeeg en prik er met een vork wat gaatjes in. Verdeel de groente, kaas en hamreepjes over de bodem. Giet het eiermengsel eroverheen.

De quiche voordat deze de oven in gaat
 Bak de taart 45 minuten op 200 graden. Laat de taart buiten de over 10 minuten afkoelen alvorens hem aan te snijden. Ook in dit recept is Bleu d'Auvergne gebruikt voor de blauwe kaas. Deze blauwaderkaas houdt zijn pitige smaak bij het bakken. Eventueel kan ook gekozen worden voor gorgonzola.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso