vrijdag 8 mei 2015
Kabeljauw met kerriesaus en appel
Maak een halve liter bechamelsaus van melk, boter en bloem. Kruid deze ruim met een kerriemengsel. Bestrooi twee stuks kabeljauwhaas met peper en eventueel zout. Leg de kabeljauw in een ovenschaal. Giet de saus eroverheen. Schil twee kleine elstar appels en snijd in kleine stukjes. Kruid ook de appel met kerrie en bak deze met wat boter tot ze zacht zijn. Maak puree (1 pakje) en roer de appeltjes erdoor. Schep de puree op de vis. Dek af met schijfjes courgette en geraspte kaas. Zet 20 minuten in de oven op 200 graden.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
-
Dit is weliswaar geen zelfverzonnen recept, maar het is een gerecht dat ik graag maak. Het beste resultaat krijg je met nieuwe aardappels, ...
-
Veldertjes, of ook wel velderwtjes genoemd, zijn jonge kapucijners. Als de kapucijners nog niet helemaal volgroeid zijn worden ze geoogst ....
-
Verwarm de oven op 200 graden. Beboter een ovenschaal en bedek hem met bladerdeeg. Klop 4 eieren los met 250 ml room. Kruid met 2 tl karde...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.