donderdag 22 juni 2017

Spinazie met paddenstoelen

400 gr bladspinazie
200 gr gemengde paddenstoelen
100 gr ongeroosterde amandelen
200 gr artisjokharten
150 ml kookroom
3 stengels lenteui
50 gr verse tijm
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 el bloem
50 gr boter
scheutje madeira
citroen

Snipper de ui en knoflook. Smelt de boter en bak de ui, knoflook en tijm korte tijd in een grote hapjespan of wok. Snijd ondertussen de paddenstoelen in grove stukken. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze enkele minuten mee. Strooi de bloemen over de paddenstoelen en roer goed op. Als de bloem is opgenomen kan de room erdoor geroerd worden. Voeg in kleine beetjes de spinazie toe en laat deze slinken. Giet er daarna een scheutje madeira en/of citroen bij en de artisjokharten. Kruid met peper en zout naar smaak.
Snijd de lenteui in reepjes. Rooster de amandelen in een koekenpan lichtbruin, eventueel met wat (truffel)olijfolie. Roer op het laatst de amandelen erdoor en serveer met de lenteui.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso